Ministrul Transporturilor, Lucian Şova: „Vreau un grafic clar al lucrărilor pentru modernizarea pistelor la Aeroportul Otopeni!”

2 min de citit

FOTO / Compania Națională "Aeroporturi București"

FOTO / Compania Națională „Aeroporturi București”

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a ceut marţi conducerii Companiei Nationale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) un grafic cat mai clar al operatiunilor necesare modernizarii pistelor Aeroportului Otopeni.

Demararea lucrările va avea loc pe 12 aprilie a.c.

CNAB a programat pentru perioada următoare mai multe lucrări de reparaţii şi întreţinere. Acestea „vor începe din 12 aprilie şi presupun repararea dalelor de beton degradate de la platforma 1 şi a căilor de rulare aferente; lucrări de întreţinere a stratului de uzură la căile de rulare, inclusiv aşternerea unui nou strat asfaltic; lucrări pentru operaţionalizarea balizajului luminos CAT III A la pista 2”, se arată în comunicatul Ministerului Transporturilor.

Intervenţiile se vor face în mai multe etape, pentru ca operarea zborurilor pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti să fie cât mai puţin perturbată.

„Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) a desfăşurat şi va desfăşura în continuare acţiuni specifice de supraveghere în conformitate cu prevederile Regulamentului European 139, pentru menţinerea siguranţei zborului pe AIHCB. Specialiştii AACR evaluează în mod regulat pistele, căile de rulare şi platformele aeroportului”, se mai arată în acelasi comunicat.

Totodată, „în vederea menţinerii siguranţei operaţiunilor aeriene, în ultimii ani s-a derulat permanent un program de reparaţii curente la pista 1 a aeroportului Henri Coandă, până în prezent fiind înlocuită suprafaţa de rulare în proporţie de 80%”, precizează CNAB.

Piste:

08 R – 26L : 3500 m x 45 m

  • 08 R pista cu apropiere de precizie CAT III B
  • 26 L pista cu apropiere de precizie CAT II

08 L – 26 R : 3500 m x 45 m

  • 08 L pista cu apropiere de precizie CAT III A
  • 26 R pista cu apropiere de precizie CAT II.

Despre autor