(REPORTAJ VIDEO) Aeroportul Brașov: Lucrările de construcție au avansat la nivelul terminalului

2 min de citit

Lucrările de construcție pe șantierul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav continuă într-un ritm susținut, acesta fiind unul dintre proiectele pe care jurnalistul independent George Buhnici le urmărește îndeaproape. Odată ce va fi operațional, el ar deveni primul aeroport internațional construit de la zero în România post-comunistă și cel de-al 17-lea aeroport comercial din țară.

Terminalul de pasageri al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav va avea o suprafață de 12.000 metri pătrați, fiind primul construit în România după 1974, pista o lungime de 2.860 metri, iar platforma la dimensiunea sa actuală poate deservi trei aeronave de tip Boeing 737.

George Buhnici a vizitat șantierul de construcție al aeroportului brașovean și a realizat un reportaj la fața locului:

Întregul proiect a fost gândit cu o viziune modulară, scalabilă, astfel încât fiecare facilitate să poată fi mărită până la a acomoda 14 aeronave de capacitate mare care să poată opera simultan pe Aeroportul Brașov.

Construcția terminalului de la Brașov este a doua ca mărime după cea a terminalului de la Aeroportul Cluj.

La subsol, acolo unde află construcția în acest moment, se vor afla sortarea de bagaje, dar și o zonă pentru persoanele suspecte care vor trebui cercetate din anumite motive, în cazul că acest lucru devine necesar.

În luna ianuarie a acestui an, jurnalistul l-a intervievat pe directorul de design Adrian Arendt din cadrul Biroului de Arhitectură Dorin Ștefan (D.S.B.A.), în legătură cu fiecare pas al conceptului de arhitectură pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Interviul poate fi urmarit aici.

Webpage-ul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav (www.brasovairport.ro)

Despre autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.