Sibiu: Primul aeroport din România care lansează o bibliotecă pentru pasageri

1 min de citit

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a inițiat, în premieră în România, „Reader on Board/ Cititor la Bord”, un proiect prin care pasagerii Aeroportului Internațional Sibiu vor avea la dispoziție, în regim gratuit, aproximativ 1.500 de titluri.

Proiectul a fost inaugurat oficial miercuri, 25 iulie, la ora 9.30, în zona Sosiri a Aeroportului Internațional Sibiu.

Motto-ul campaniei este „Citește și descoperă Lumea!”, fiind organizată cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și al partenerilor de proiect, EduCab și KeepCalling. Acesta este primul aeroport din România care va avea o bibliotecă pentru pasageri.

„Cele 1.500 de unități de bibliotecă care alcătuiesc fondul de carte în limbile română, engleză, franceză, spaniolă, sunt puse la dispoziția pasagerilor Aeroportului Internațional Sibiu, în regim gratuit, cu scopul încurajării lecturii în spații neconvenționale și a petrecerii timpului de așteptare într-un mod plăcut și util.

Fie că este citită sau împrumutată pentru întreaga călătorie, recomandăm returnarea cărții, la următoarea călătorie, în raftul Cititor la Bord de pe Aeroportul Internațional Sibiu sau, direct, la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu din strada George Barițiu, nr. 7, Sibiu”, spune Anca Vasilescu, managerul proiectului.

„Reader on Board | Cititor la Bord” a prins contur în urma întâlnirilor organizate de Consiliul Județean Sibiu – Cabinet Președinte cu toți comunicatorii instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu.

Despre autor