Start-up-ul maghiar Aeroexpress Regional conecteaza Ungaria cu regiunea Transilvania

1 min de citit

Potrivit sursei de știri locale Daily News Hungary, compania Aeroexpress Regional (https://www.aeroexpress-regional.hu/) operează zboruri de la Budapesta la Cluj-Napoca și de la Debrecen spre Cluj-Napoca și Târgu Mureș.

Zborurile sunt operate de către Aeroexpress Regional de trei ori pe săptămână, iar continuarea zborurilor și a rutelor va depinde de feedback-ul pasagerilor.

Zborurile dintre Ungaria și România vor fi operate cu aeronavele Embraer 120 ER, achiziționate din flota Air France Regional. Aeronava are o capacitate de transport de 30 de pasageri. Compania aeriană speră să conecteze în cele din urmă alte orașe și destinații din Europa Centrală.

În cadrul unui interviu acordat publicației ungare Világgazdaság, fondatorul Aeroexpress Regional, Dániel Somogyi-Tóth, a declarat: „Aviația regională maghiară are o lungă istorie, dar din cauza falimentului Malév, acest segment a rămas neacoperit timp de mai mult de zece ani.”

Cu baza sa centrală situată pe Aeroportul Internațional Ferenc Liszt din Budapesta, Aeroexpress Regional este finanțată de către Base Airlines Zrt, o companie cu capital 100% maghiar înființată în anul 1991.

Despre autor