De la tenis la aviație: Tiriac Air, mereu la înălțime

2 min de citit

Tiriac Air este un operator român de zboruri de tip VIP charter cu baza pe Aeroportul Internațional Henri Coandă (București-Otopeni), controlat de către celebrul tennisman și om de afaceri, Ion Țiriac. Compania dedicată segmentului de business aviation a fost înființată în anul 1997 și operează curse cu aeronave din dotarea proprie, flota fiind formată din trei avioane (Global 5000, Gulfstream G200, Embraer 505-Phenom 300) și un elicopter (Agusta Westland 139) cu capacități diferite de transport, complet echipate, care asigura un nivel înalt de siguranță și confort.

Înregistrată ca și Ion Țiriac Air SRL, parte a Țiriac Holdings, compania a atins un înalt nivel de excelență, devenind cel mai prestigios operator charter de pe piață românească, specializat în servicii VIP și călătorii de afaceri, amprenta perfecționismului lui Țiriac fiind evidentă. Țiriac Air este singura companie privată din România care deține un terminal privat, fiind un operator cu bază fixă. Flota proprie este compusă din trei aeronave și un elicopter. Compania operează și o baza de întreținere tehnică certificată Part 145, cu hangar propriu.

Țiriac Air operează în medie 450-500 de curse charter pe an, cele mai solicitate destinații fiind Moscova, Nisa, Viena, Paris și Milano.

Fostul sportiv, actual om de afaceri de succes, este la rândul său pilot, deținând o licență de zbor obținută în Canada, la Montreal.

FLOTA AERIANĂ

Cu compania aeriană a lui Ion Țiriac se poate călători oriunde. Fără excepții. Țiriac Air deține și operează o flota compusă din trei aeronave și un elicopter de capacități diferite de transport, complet echipate, care asigura un nivel înalt de siguranță și confort. Serviciile Țiriac Air sunt adaptate exigențelor oamenilor de afaceri, reprezentând o alegere potrivită indiferent de destinație. Aparatele de zbor sunt dotate cu fotolii și canapele confortabile, iar interioarele alese combină cu elegantă esențe rare de lemn, piele și textile prețioase. Aeronavele sunt echipate cu sisteme moderne audio și video, telefon și Internet.

BOMBARDIER GLOBAL 5000

Bombardier Global 5000 este o aeronavă de tip corporate jet care surclasează aparatele de zbor din aceeași categorie, prin stil și performanță. Această aeronavă asigură pasagerilor o experiență unică de zbor, având o viteză de croazieră superioară pe distanțe mari, calități care nu sunt egalate de alte avioane din aceeași clasă. Global 5000 are capacitatea de a ajunge în orice destinație de pe glob, în condiții de zbor excepționale pentru pasageri, indiferent de vreme. Aeronava dispune de 13 locuri.

BOMBARDIER GLOBAL 5000 (foto: Tiriac Air)

Citește articolul integral pe CaleaVictoriei.ro

Despre autor