Seminar AOPA România (7 Aprilie 2016): Planificarea Zborului (Partea I): Flight Planning & Pre-flight Information Bulletin

2 min de citit

 

AOPA Seminar Planificarea Zborului

AOPA Romania organizeaza in data de 7 Aprilie 2016, seminarul cu tema „Planificarea Zborului (Partea I): Flight Planning & Pre-flight Information Bulletin„.

Veti afla de la profesionistii de la Briefing Otopeni cum sa depuneti un plan de zbor (FPL) corect – cu multe exemple practice. PIB (Pre-flight Information Bulletin) va fi „decodificat” pentru piloții de aviație generală in asa fel incat sa fie mai informati privitor la restrictiile aflate pe traiectul viitorului zbor.

In partea a doua a seminarului se vor disemina informatii despre cazurile recente de Controlled Airspace Infringement (Intrari neautorizate in spatii aeriene controlate). Din fericire, nu s-au produs accidente in urma acestor intrari neautorizate, dar este bine de cunoscut cum să nu ajungeti in situatia respectiva.

Mai multe detalii despre seminar la http://evenimente.aopa.ro/

Conform AOPA Romania, „educatia si nu legislatia (suprareglementarea) este solutia cresterii sigurantei zborului. Si de la cine poti avea informatia mai de la sursa decat de la AOPA Romania si partenerii nostri RATCA – Asociatia Profesionala a Controlorilor de Trafic din Romania? Impreuna cu ei iti vom oferi raspunsuri la toate intrebarile pe care le ai pe aceasta tema.”

In acest spirit, AOPA Romania organizeaza seminarul interactiv „Planificarea zborului”, ce constituie un prilej de intalnire intre piloti si controlori de trafic pentru a face un schimb de experienta despre elemente practice necesare unei corecte planificari a zborului.

Gazdele seminarului vor fi Andrei Zincenco (AOPA Romania), Monica Gheorghe (RATCA/ Briefing LROP), Adrian Mares (RATCA) si Elena Iancu (AOPA Romania).

*AOPA Romania este Asociatia Pilotilor si Proprietarilor de Aeronave din Romania, care promoveaza, protejeaza si sustine interesele membrilor in domeniul Aviatiei Generale din Romania
*RATCA este Asociația Controlorilor de Trafic din România