Visul cu elice. Povestea moldoveanului care a construit un elicopter cu motor de Opel (VIDEO)

1 min de citit

Visul cu elice. Povestea moldoveanului care a construit un elicopter cu motor de Opel (VIDEO)

Se spune că visele oamenilor sunt ca nişte aripi cu care aceştia pot să urce spre cer. Cu cât visele sunt mai neobişnuite, cu atât cei care le poartă în minte şi în suflet sunt ţinta ironiilor sau chiar priviţi ca nişte nebuni. Dar cine pune preţ mai mare pe sine decât pe gura târgului nu ia în seamă aşa ceva. Petru Marinov este un astfel de om. Are în curte un elicopter făcut cu propriile mâini şi la care a visat de când era copil.

În oraşul Ceadîr-Lunga din Găgăuzia mulţi au maşină, dar un singur om are elicopter. Petru Marinov nu se fereşte să declare: „M-am născut îndrăgostit de elicoptere şi îndrăgostit de ele voi muri”, susţine Petru Marinov. Să nu credeţi că e un bogătaş, care nu mai are ce face cu banii şi îi risipeşte pe mofturi de lux. Pur şi simplu este un om care, până la 55 de ani, a avut grijă ca fiecare bănuţ câştigat să asigure cele necesare familiei. Apoi, în următorii şapte ani şi-a finanţat realizarea visului.

Citește mai mult pe www.publika.md/visul-cu-elice-povestea-moldoveanului-care-a-construit-un-elicopter-cu-motor-de-opel-video_1396381.html

Sursa: Publika.md

 

Despre autor