Patru piloți voluntari au înființat Asociația Piloților Umanitari din România

2 min de citit

Potrivit unui comunicat de presă transmis Aviatia.ro, a fost fondată Asociația Piloților Umanitari din România (APUR). Asociația reprezintă o inițiativă a patru piloți voluntari români din cadrul Școlii Superioare de Aviație Civilă și are ca scop susținerea financiară și efectuarea curselor aeriene în scop umanitar, pentru transporturile medicale de urgență, pentru recoltarea de organe în vederea transplantării etc.

Statutul Asociației Piloților Umanitari din România menționează faptul că asociația se constituie în scopul susținerii, promovării și efectuării de zboruri de tip umanitar și medical, cum ar fi transporturi medicale de urgență, transportul organelor destinate transplantării și a echipelor de recoltare a acestora, transportul de ajutoare pentru sinistrați etc, prin finanțarea directă a costurilor de operare și furnizarea de personal calificat.

În contextul actual, este necesară informarea publică despre înființarea Asociației Piloților Umanitari din România.

Aceasta poate furniza personal navigant specializat în vederea efectuării de zboruri umanitare și medicale de urgență și va strânge fondurile necesare în vederea finanțării acestor zboruri caritabile.

Cei patru membri fondatori sunt piloți de avioane, pregătiți de către Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă prin burse acordate de la bugetul de stat de către Ministerul Transporturilor și dețin licențe civile de pilot comercial (CPL – Commercial Pilot License și frozen ATPL – Airline Transport Pilot License).

Asociația consideră necesară dotarea unui operator aerian civil cu o aeronavă specializată pentru misiuni medicale și umanitare și solicită înzestrarea Școlii Superioare de Aviație Civilă cu o astfel de aeronavă, sau donația către Asociația Piloților Umanitari din România a unei aeronave, în vederea operării în mediu civil, și nu militar.

Asociația Piloților Umanitari din România poate fi contactată la adresa de e-mail piloti.umanitari@gmail.com