Fifor vrea să transforme Aerostar Bacău în hub regional de mentenanţă pentru avioanele F-16

1 min de citit

403 Forbidden

Mihai Fifor, ministrul Apărării, susţine că fabrica de avioane Aerostar din Bacău ar putea deveni un hub regional de mentenanţă pentru avioanele F-16. El a declarat:

„Cert este că pentru câteva programe majore de înzestrare a Armatei Române vom colabora fără niciun fel de dubiu cu Aerostar Bacău. Aici se va face mentenanţa pentru avioanele F16 pe care Forţele Aeriene Române le au în dotare. Cei de la Aerostar Bacău sunt într-o fază foarte avansată de negociere cu Lockheed Martin atât pentru F16 dar mai ales pentru sistemele Hymers. De asemenea, în faza foarte avansată de negociere cu Raytheon pentru programele referitoare la sistemele de rachete Patriot. Eu cred că acesta este doar începutul.”

Intenţionăm ca Aerostar să fie un hub regional pentru tot ce înseamnă partea aceasta de aeronautică”, a mai adaugat Mihai Fifor. Potrivit acestuia, Croaţia ar putea să fie un beneficiar al serviciilor de mentenanţă a fabricii Aerostar din Bacău.

Citeste mai mult pe https://www.jurnalistii.ro/fifor-vrea-sa-transforme-aerostar-bacau-in-hub-regional-de-mentenanta-pentru-avioanele-f-16/

Sursa: Jurnalisti.ro

*Articol preluat parțial în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă.