(VIDEO) Hawks of Romania au zburat peste spitale în semn de mulțumire față de cadrele medicale implicate în lupta cu Covid-19

1 min de citit

Formația de acrobație aeriană Hawks Of Romania a Aeroclubului României a zburat peste principalele spitale din Bucureşti, în semn de recunoștință faţă de personalul medical implicat în lupta cu Covid-19. Ei au urmat astfel exemplul altor țări din lume unde avioane au survolat marile orașe pentru a mulțumi celor aflați în linia întâi a luptei anti-pandemie.


Cei patru ”șoimi” de pe cerul Bucureștiului au fost George Rotaru – capul formației, Andrei Serbu – stânga interior, Laszlo Ferencz – dreapta interior, Ioan Aviatorul – stânga exterior și Teodor Munteanu – dreapta exterior.

Piloții români au zburat cu două avioane de tip Extra 330SC și trei EXTRA 300L peste Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Victor Babeș” și Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (Spitalul Militar).

Pe traiectul de zbor spre spitalele bucureștene, ei au putut fi observați de la sol și de pietonii sau șoferii aflați în Piața Victoriei, Piața Unirii, Bulevardul Ștefan cel Mare, Bulevardul Unirii sau Piața Constituției și orice alte locații de pe acest traseu.

Alături de Hawks of Romania, a participat și o aeronavă de tip Zlin 242 care a avut rolul de a fotografia de la înălțime această acțiune, cu un echipaj format din piloții Andrei Ionut și Bogdan Ionut Hrusca.

Despre autor