Aflat la a 3-a ediţie, Rocket Workshop (9-11 Mai) este unul dintre cele mai importante evenimente marca EUROAVIA Bucureşti.

2 min de citit

EUROAVIA reprezintă Asociaţia Europeană a Studenţilor de la Inginerie Aerospaţială, fondată în anul 1959 şi prezentă în 31 de oraşe din 17 ţări Europene, având un număr total de aproximativ 1200 de membri.

Ţelul asociaţiei este acela de a stimula contactul dintre studenţi şi industria aerospaţială, de a oferi oportunităţi de întâlnire şi schimb cultural între studenţii din diferite ţări şi de a reprezenta studenţii europeni aerospaţialişti la un nivel internaţional. Conform statutului, EUROAVIA este o asociaţie studenţească non-profit.

EUROAVIA Bucureşti este una dintre cele 31 de filiale ale EUROAVIA International şi reprezintă prima filială EUROAVIA din România. În present asociaţia noastră are peste 50 de membri, mare majoritate studenţi ai facultăţii de Inginerie Aerospaţială din cadrul Universităţii “Politehnica” Bucureşti. În anul 2010 EUROAVIA Bucureşti se poate mândri cu participarea la toate evenimentele internaţionale organizate de EUROAVIA. De asemenea, am fost prezenţi şi la peste 15 evenimente naţionale.

Ce este Rocket Workshop 2014?

Aflat la a 3-a ediţie, Rocket Workshop este unul dintre cele mai importante evenimente marca EUROAVIA Bucureşti. Scopul evenimentului este acela de a mobiliza studenţii facultăţii noastre să lucreze în echipă şi să pună în aplicare principii teoretice învăţate de-a lungul orelor de curs.

Evenimentul se va desfăşura sub formă de concurs în care 6 echipe formate din studenţi au ca misiune construirea unui rachetomodel al cărui scop va fi lansarea unui mic “satelit” la o altitudine de aproximativ 200 de metri si recuperarea lui in siguranta la sol.

Pe parcursul concursului se vor testa:

Capacitatea de lucru în echipă;
Abilitatea de construire a unui rachetomodel sub presiunea timpului;
Creativitatea studenţilor în ceea ce priveşte Design-ul rachetomodelelor;
Pregătirea teoretică în domeniul rachetelor;
Capacitatea de sinteză şi analiză.

Concursul se va întinde pe durata a 3 zile (un weekend) astfel:

ZIUA I: Vineri (9 mai 2014):
– Prezentarea evenimentului de către EUROAVIA LB;
– Prelegeri din partea profesorilor privind aspectele teoretice;

ZIUA II: Sâmbătă (10 mai 2014):
– Construirea rachetomodelelor;
– Testarea statică a rachetomodelelor;
– Testarea dinamică a rachetomodelelor;
– Definitivarea ulimelor detalii legate de Design.

ZIUA III: Duminică (11 mai 2014):
– Pregătirea pentru lansare;
– Lansarea rachetomodelelor;
– Premierea câştigătorilor;

Activitatea din primele două zile se va desfăşura în incinta Facultăţii de Inginerie Aerospaţială, Strada Polizu, nr. 1, Bucureşti, 011061. Lansarea rachetomodelelor va avea loc la Aerodromul Cinceni.

La sfârşitul evenimentului vor fi premiate cele mai bune 3 rachetomodele pe baza performanţelor de zbor şi a calculelor teoretice efectuate.

Despre autor