Eveniment al studenților Fac. de Ing. Aerospațială: Alumni Meeting & Annual Meeting of EUROAVIA Congress (AMEAC) 2016

2 min de citit

ameac2016_2

In perioada 9-17 septembrie 2016, EUROAVIA Bucuresti a avut onoarea si deosebita placere sa organizeze si sa gazduiasca un eveniment constituit din doua parti care, pe cat de importante, pe atat de stimulative au fost pentru intreaga Asociatie de Studenti in Inginerie Aerospatiala (EUROAVIA): Alumni Meeting si AMEAC 2016.

Alumni Meeting (9-11 septembrie) a fost o reuniune la care au luat parte un numar de 15 studenti pasionati de aviatie si spatiu, toti membri ai societatilor afiliate EUROAVIA si 3 membri Alumni, fosti membri EUROAVIA Stuttgart si Bucuresti.

Prin acest tip de eveniment, aflat deja la a treia editie pe plan international, membrii Alumni si-au impartasit din propria experienta actualilor studenti cu scopul de a-i inspira si motiva in a-si deschide aripile catre noi oportunitati si orizonturi. Acest transfer de cunostinte s-a realizat prin prezentarile si workshop-urile sustinute si a avut ca scop aprofundarea cunostintelor participantilor atat pe partea de soft-skills, cat si pe partea tehnica.

ameac2016_1

A doua parte a evenimentului, Intalnirea Anuala a Congresului EUROAVIA (11-17 septembrie), AMEAC 2016, aflata in acest an in Bucuresti, a avut ocazia de a gazdui 46 de reprezentanti ai societatilor afiliate EUROAVIA din Europa, printr-un numar de 19 asociatii din 15 tari. Congresul AMEAC 2016 a fost considerat unul dintre cele mai importante evenimente EUROAVIA pe plan international si a avut scopul de a discuta si a decide asupra politicilor actuale si viitoare ale Asociatiei. Misiunea acestui eveniment a fost de a se face trecerea catre noul Comitet de Conducere International si de a se gasi noi oportunitati de dezvoltare ce tin de Asociatie.

In cadrul AMEAC 2016 au fost organizate diverse activitati precum:

 • dezbateri ale unor teme si subiecte ce vizeaza viitorul EUROAVIA si a industriei aerospatiale;
 • prezentari sustinute de companii din domeniul aerospatial precum Fokker Engineering Romania, AKKA TECHNOLOGIES, Turbomecanica S.A., ROMATSA si GMV Innovating Solutions;
  vizita tehnica la Institutul National de Cercetare si Dezvoltare Aerospatiala – Ellie Carafoli (INCAS);
 • activitati sociale (spirits night si barbeque);
 • city tour;
 • cina finala, sustinuta intr-un cadru formal.

ameac2016_3

Organizarea Congresului AMEAC 2016 a fost facilitata cu ajutorul sponsorilor EUROAVIA Bucuresti:

 • Fokker Engineering Romania – Premium Sponsor & EUROAVIA Partner;
 • Turbomecanica S.A. – Sponsor Gold;
 • AKKA TECHNOLOGIES – Sponsor Gold;
 • ROMATSA – Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian– Gold Sponsor;
 • GMV Innovating Solutions –Sponsor Silver;
 • Flavours Food Design –Sponsor Bronze;
 • PILOTSHOP – Sponsor Bronze.

AMEAC 2016 a reprezentat o ocazie notabila pentru a evidentia industria si cultura aerospatiala din Romania, oferind in acest fel reprezentantilor companiilor prezente la Congres sansa de a intra in contact cu studentii care vor deveni viitorii lideri europeni pe aceasta piata.

Finalul evenimentului a fost reprezentat de Cupa EUROAVIA, concurs in cadrul caruia s-au acordat premii societatilor afiliate in functie de activiatea atat pe plan local, cat si pe plan international.

In cadrul acestui concurs, EUROAVIA Bucuresti s-a clasat pe locul 2, primul loc fiind acordat catre EUROAVIA Valencia (Spania), iar locul 3 catre EUROAVIA Pisa (Italia).

Despre autor