FAA l-a evidențiat pe pilotul român Vladimir Stoicescu pentru înaltele sale standarde profesionale

2 min de citit
FAA l-a evidențiat pe pilotul român Vladimir Stoicescu pentru înaltele sale standarde profesionale
FAA l-a evidențiat pe pilotul român Vladimir Stoicescu pentru înaltele sale standarde profesionale (Sursă foto: https://www.facebook.com/vlstoicescu)

În anul 2013, Federal Aviation Administration (FAA) din Statele Unite l-a evidențiat pe pilotul de origine română Vladimir Stoicescu (PPL/IR/CPL1), prin includerea sa în prestigioasa FAA Airmen Certification Database.

Informația a fost publicată de către ziarul The Primary Post, articolul fiind disponibil la http://www.primarypost.com/pilots/A4668730/Vladimir-Stoicescu

Distincția este oferită piloților care au îndeplinit sau depășit standardele educaționale, de licențiere și medicale, riguroase, stabilite de către FAA.

Vladimir Stoicescu deține și un Bachelor of Science în Aerospace Sciences – Commercial Aviation acordat de către Universitatea North Dakota și este în prezent student al programului de Bachelor of Science (B.S.) cu specializarea Aeronautics – Flight Technology al Kent State University.

Pilotul român este Project Pilot Mentor în cadrul organizației AOPA – Aircraft Owners and Pilots Association, cât și consultant și blogger pe subiecte de aviație al publicației românești ”Adevărul”.

El și-a obținut licența de pilot privat (PPL) în luna martie a anului 2007, deținând și certificările de Instrument Rating și Commercial Pilot.

Printre inițiativele sale profesionale s-au aflat și proiectarea unui aeroport de dimensiuni medii, precum și utilizarea tehnicilor de investigație a accidentelor de aviație în cazul zborurilor Alaska Airlines #261, American Airlines #965 și Omega Airlines #70, în cadrul proiectului NTSB Aircraft Accident Analysis.

Pe lângă limba română, pilotul mai vorbește engleza, franceza și spaniola.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul său personal, la http://stoicescu.me/