Povestea celui mai tânăr elev admis la şcoala de piloţi de la Clinceni: „Este minunat să zbori ca o pasăre“

1 min de citit
Pasiunea pentru aviaţia nu este doar un moft pentru Darius, care a încercat mereu să descopere informaţii, să se perfecţioneze în teorie şi să vadă pe “viu” cum e în cabina unui pilot.

Povestea celui mai tânăr elev admis la şcoala de piloţi de la Clinceni: „Este minunat să zbori ca o pasăre“

Cel mai tânăr cursant admis la şcoala de piloţi de la Clinceni este Darius Andrei Dobre, un tânăr din Călăraşi, elev în clasa a IX-a B al Colegiului Naţional ,,Barbu Ştirbei“, profilul matematică- informatică intensiv engleză. La aproape 16 ani (pe 31 mai îşi sărbătoreşte ziua de naştere), este cel mai tânăr viitor pilot la categoria ULM- avion ultrauşor.

Pasiunea pentru aviaţia nu este doar un moft pentru Darius, care a încercat mereu să descopere informaţii, să se perfecţioneze în teorie şi să vadă pe “viu” cum e în cabina unui pilot. A călătorit cu avionul spre mai multe destinaţii, alături de părinţi, iar la vârsta de 7 ani a avut ocazia să pătrundă pentru prima dată în cabina pilotului. La acea dată, Adrian Iovan, fostul pilot care a sfârşit tragic într-un accident aviatic în Munţii Apuseni, i-a explicat câteva noţiuni pe parcursul zborului.

Citește mai mult pe adevarul.ro/locale/calarasi/povestea-celui-mai-tanar-pilot-admis-scoala-piloti-clinceni-este-minunat-zbori-pasare-1_5aeefdb7df52022f75a52687/index.html

Sursă: Adevarul.ro

*Articol preluat parțial în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă.

Despre autor