Wizz Air va deschide un nou centru de instruire cu trei simulatoare, cabină de antrenament și 14 săli de curs

3 min de citit

Wizz Air, una dintre companiile aeriene cu cea mai mare creștere din Europa și cel mai mare transportator aerian low – cost din Europa Centrală și de Est, a anunțat recent că va deschide un nou centru de instruire până la sfârșitul anului 2018. Centrul va dispune de două simulatoare complete Full Flight, de ultimă generație, unul fix (Fixed Base Simulator), precum și o cabină de pasageri pentru simularea unor situații de urgență reale și prevenirea de incendii (Cabin Emergency Evacuation Trainer & Real Fire Fighting Trainer).

Întrucât compania aeriană își continuă creșterea puternică în Europa cu mai mult de 20% pe an și își va tripla flota în următorii ani, noul centru va permite WIZZ să crească capacitatea de instruire până la 100 de membri ai echipajului zilnic, și va crește până la mai mult de 250 în viitor, păstrând în același timp cele mai înalte standarde.

Situat la cinci minute de Aeroportul Internațional Liszt Ferenc din Budapesta, noul centru de formare în domeniul aviației va fi cel mai mare din regiune și unul dintre cele mai avansate din Europa Centrală și de Est, fiind construit eficient și ecologic și echipat cu cele mai noi tehnologii disponibile pe piață. Pe lângă cele trei simulatoare și cabina de antrenament, cei 3.800 de metri pătrați vor include 14 săli de curs, o zonă de birouri, un lobby mare și o zonă pentru relaxare. Centrul poate fi extins cu alte simulatoare suplimentare sau mai multe săli de antrenament, oferind companiei flexibilitate și spațiu pentru creșterea viitoare.

Diederik Pen, Executive Vice President și Chief Operations Officer la Wizz Air, declară: “Până la finalul anului 2018, vom avea o echipă internațională formată din mai mult de 1.000 de piloți și 2.000 de membri de echipaj de cabină care vor fi antrenați în mod regulat. Aceste numere se pot tripla în următorii 10 ani, ca rezultat al extinderii Wizz Air. Noul spațiu va îmbunătăți capacitățile noastre de formare și recrutare și va întări angajamentul față de cele mai înalte standarde de instruire din piață, sprijinind în același timp creșterea rapidă a companiei noastre”.

Cele două simulatoare Full Flight Airbus A320 vor fi livrate de firma canadiană CAE, unul dintre liderii mondiali în soluții de formare în domeniul aviației pentru aviația civilă, care va asigura operațiunile și întreținerea dispozitivelor de antrenament pentru următorii 10 ani.

“Suntem mândri să sprijinim Wizz Air în vederea pregătirii piloților și operațiunile echipamentelor de antrenament”, afirmă Nick Leontidis, CAE’s Group President, Civil Aviation Training Solutions, adăugând: „Suntem încântați să extindem parteneriatul cu Wizz Air și să susținem creșterea companiei prin soluțiile complete de instruire”.

Despre Wizz Air

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 96 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 600 de rute de la 28 de baze, ce asigură conexiunea între 141 de destinaţii din 44 de ţări. La Wizz Air o echipă de peste 3.500 de profesionişti în aviaţie livrează servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 28,2 milioane de pasageri în 2017. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA), Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene. Wizz Air a fost numită recent „European Airline of the Year 2017” de Aviation 100, o publicație anuală renumită care recunoaște cele mai performante companii din domeniul aerospațial.

Despre autor