Boeing şi Project HOPE susţin în continuare Maternitatea Braşov prin donarea de echipament medical

4 min de citit
In fotografie de la stanga la dreapta:
Mr. Stanley Prusinski, Director, Boeing Defense, Space and Security, Central & Eastern Europe
Mrs. Małgorzata Całka, Central Eastern Europe Business Support Manager & Community Investor
Mrs Dorota Kuchna – Project HOPE Poland Country Director
Dr. Olimpia Petrescu – NICU (Newborns Intensive Care Head)
Dr. Mircea Preda – Hospital Director

Boeing şi Project HOPE au donat  Maternităţii Braşov echipament medical de ultimă generaţie, pentru a marca 7 ani de susţinere acordată spitalului. Donaţia a fost realizată în cadrul unei vizite în România a reprezentanţilor Boeing din Varşovia, Polonia. Donaţia a fost făcută către Spitalul „Dr. Ioan Aurel Sbârcea”.

„Boeing îşi propune să investească în comunităţile în care activează şi, cu sprijinul partenerilor noştri de la Project HOPE, suntem onoraţi să putem contribui, prin donarea echipamentului medical, la susţinerea medicilor şi asistentelor din Maternitatea Braşov, care, prin dedicarea lor, salvează numeroase vieţi” a spus Stanlez Prusinski, Business Development Director al Boeing Defense, Space & Security (BDS) pentru Europa Centrală şi de Est, unul dintre membrii delegaţiei care luat parte la un tur al spitalului, în cadrul vizitei.

Echipamentul medical  donat include un sistem de ultimă generaţie, Tecotherm  Neo Total Body Cooling, care contribuie la reducerea deceselor prevenibile şi a dizabilităţilor în rândul nou-născuţilor. Dispozitivul induce hipotermia terapeutică în managementul asfixierii perinatale.

„Activitatea pe care Project HOPE o desfăşoară în această regiune, cu sprijinul medicilor din Polonia, are o importanţă vitală pentru viitorul sănătăţii comunităţii de aici, din Braşov şi vine în completarea relaţiei de durată pe care compania Boeing o are cu România, de peste 20 de ani” a adăugat Prusinski.

Boeing a susţinut Romania Neonatal Care Training Exchange Program, un program de pregătire în domeniul îngrijirii neonatale, organizat de Project HOPE Polonia în parteneriat cu Spitalul Universitar pentru Copii din Cracovia şi Spitalul „Dr. Ioan Aurel Sbârcea” din Braşov, iniţiat în anul 2008. Programul oferă medicilor şi asistentelor din România un training de ultimă generaţie, menit să reducă mortalitatea maternă şi infantilă în Braşov şi în împrejurimi.

„Principalul obiectiv al programului este îmbunătăţirea stării de sănătate a bebeluşilor cu asfixie perinatală, o afecţiune rezultată din lipsa oxigenului imediat după naştere. Organizaţia Project HOPE este mândră de parterneriatul de lungă durată cu Boeing, dedicat susţinerii nou-născuţilor din zona Braşovului şi, în special, de introducerea metodei eficiente de hipotermie terapeutică la spitalul «Dr. Ioan Aurel Sbârcea» din Braşov, care este un centru de referinţă pentru îngrijirea neonatală în această regiune” a spus Dorota Kuchna, Country Director al Project HOPE Polonia. „Graţie sprijinului generos oferit de Boeing, prin punerea la dispoziţie a acestui nou echipament esenţial, programul îmbunătăţeşte capacitatea tehnică a Unităţii de Terapie Intensivă Neonatală a Maternităţii Braşov.”

În timpul vizitei la Maternitatea Braşov, Dorota Kuchna de la Project HOPE Polonia şi Stanley Prusinski de la BDS au făcut un tur al Unităţii de Terapie Intensivă Neonatală şi s-au întâlnit cu medicii şi asistentele care au beneficiat de programul avansat de training oferit de Project HOPE, cu sprijinul Boeing, pe diferite teme legate de îngrijirea neonatală. Aproximativ 400 de cadre medicale au luat parte la trainingul oferit de Project HOPE Polonia, finanţat prin granturile Boeing, în valoare de peste 330.000 de dolari, respectiv peste 1.000.000 lei. În cadrul aceluiaşi proiect, Philips a oferit Maternităţii Braşov un sistem de ecocardiografie ClearVue 550.

Romania Neonatal Care Training Exchange, organizat de către Project HOPE Polonia, este unul dintre proiectele susţinute prin programul Boeing’s Global Corporate Citizenship în Europa Centrală şi de Est. Project HOPE este o organizaţie internaţională cu peste 56 de ani de experienţă în domeniul îmbunătăţirii sănătăţii în întreaga lume prin  educaţie sanitară, asistenţă umanitară şi consiliere în  politici de sănătate. În Europa Centrală şi de Est, Project HOPE a oferit programe de training pentru mai mult de 9000 de angajaţi în domeniul sănătăţii, a organizat peste 600 de programe de schimb de experienţă şi a pus la dispoziţia a  3500 de manageri din domeniul sanitar cursuri de management. Mai multe detalii despre organizaţia Project HOPE sunt disponibile la adresa www.projecthope.org.

Boeing este liderul mondial în domeniul aerospaţial şi cel mai mare producător de aeronave comerciale şi militare la un loc. Susţinând peste 6.500 de locuri de muncă în Europa Centrală şi de Est, furnizorul de piese componente pentru aeronave comerciale, Romaero SA este, de peste 20 de ani, un partener valoros al Boeing, fabricând peste 300 de piese prelucrate pentru programele comerciale. Compania Boeing susţine, totodată, multiple initiative de în domeniul educaţiei, implicării în comunitate, sănătăţii, serviciilor sociale şi protecţiei mediului în întreaga regiune, inclusiv Bator Tabor „Tabăra Curajului” din Ungaria şi Săptămâna Businessului în Polonia. Pentru mai multe informaţii vă invităm să accesaţi www.boeing.com.

 BRAŞOV, România, 25 mai 2015