Aerostar și-a majorat profitul net trimestrial cu o treime. Compania asigură servicii într-un domeniu al aviației lovit recent de măsurile de restricție de circulație impuse în pandemia COVID-19

2 min de citit

Compania din industria aeronautică Aerostar Bacău a realizat în primele 3 luni ale acestui an o cifră de afaceri de 99,32 milioane lei, în creștere cu 3,41% față de peroada similară a anului trecut, iar 91% din business, respectiv 90,96 milioane lei, o reprezintă exporturile. Aerostar (ARS) a obținut în primul trimestru venituri totale operaționale de 112,57 milioane lei, cu 13,94% mai mari decât cele de 98,80 milioane lei de la T1 2019.

Compania a reușit să surmonteze primul val al șocului crizei noului coronavirus, care are efecte în cascadă pentru întreaga industrie aviatică. „Ne așteptăm ca și consecințele în economie să fie de lungă durată și să persiste încă mult timp după ce pandemia va trece”, spune în raportarea trimestrială compania care asigură mentenanță pentru avioanele marilor producători globali Airbus și Boeing, loviți direct de criza recentă.

Compania românească mizează pe o pozițonare bună la relansarea economică. „Aerostar va trece cu bine și se va adapta cu succes la noul mod de desfășurare a afacerilor și vom asigura siguranța deplină a locurilor de muncă pentru angajații noștri”, afirmă Grigore Filip, președinte și director general al societății care și-a consolidat profilul în industria aeronautică în ultimii ani.

Dincolo de segmentul de afaceri de aviație civilă, Aerostar are activități și în domeniul militar aerian, asigurând servicii de întreținere și reparații inclusiv pentru flota românească de avioane de lupte F-16. Sub acest aspect, recent a fost adoptată legea care permite ca România să achiziționeze încă 5 avioane F-16 din Portugalia. „Având în vedere și nominalizarea din 2018 de către Statul Român a Aerostar ca centrul național de mentenanță avioane militare F-16, acțiunea Aerostar este de pregătire, inclusiv din punct de vedere al aprovizionării, pentru îndeplinirea acestui rol”, spune raportarea trimestrială.

Despre autor