„Flights & Fights” – Un documentar BBC despre industria low-cost-urilor

1 min de citit

Povestea secretă a companiilor aeriene low-cost este una plină de personalități puternice, orgolii și conflicte…și bani mulți.

Pionierii Michael O’Leary de la Ryanair și Sir Stelios Haji-Ioannou de la EasyJet au deschis noi frontiere în industria transportului aerian de pasageri, companiile low-cost oferind zboruri foarte ieftine către o gamă largă de destinații populare precum și o alternativă reală și mult-așteptată la monopolul scump al liniilor aeriene naționale din Europa.

Întrebarea care se pune însă este aceasta: pe măsură ce costul operațional al unui zbor continuă să crească, oare cât de mult pot crește aceste companii?

Stelios, cel mai mare acționar al EasyJet, încearcă să încetinească dezvoltarea explozivă a companiei, în vreme ce exoticul irlandez O’Leary face exact invers: tocmai a plasat o comandă uriașă pentru noi avioane.

Documentarul realizat de către jurnaliștii britanici de la BBC dezvăluie adevărata poveste, una incredibilă, despre cum s-a ”născut” zborul cu costuri reduse (engl. low cost), făcând lumină asupra istoriei războiului purtat între jucătorii grei din industrie, a ego-ului lor nemăsurat, a strategiilor de afaceri și a ”cascadoriilor” lor de publicitate absolut extraordinare, total de neimaginat într-un departament de marketing de tip ”old school”.

Despre autor