Panorama.ro: Cum s-a reîmpărțit piața de zboruri low-cost din România, după prăbușirea Blue Air

1 min de citit

Mii de pasageri priveau cu neputință și îngrijorare ecranele cu programul zborurilor din aeroporturile din România și nu numai, în ziua de 6 septembrie 2022. Cei care așteptau să plece spre destinațiile Blue Air aveau în mână bilete de avion cu zbor anulat. Nu știau de ce și nici dacă vor mai zbura.

Operatorul low-cost a anunțat atunci brusc că anulează 400 de zboruri, până pe 12 septembrie, din cauză că Administrația Fondului de Mediu pusese poprire pe conturile companiei. Avalanșa de informații, pe alocuri contradictorii, scăderea credibilității companiei și problemele care au urmat anunțului din acea zi au făcut ca avioanele Blue Air să rămână de tot la sol.

Cu datorii de 230 de milioane de euro și un ajutor de stat de 60 de milioane de euro care nu a mai fost returnat, compania a fost preluată de stat. O a doua revenire a Blue Air din propria cenușă este puțin probabilă. Compania românească a mai trecut în urmă cu zece ani printr-un punct de cotitură, atunci când a fost preluată din insolvență de Teodor Rada și alți trei acționari.

Citeste continuarea pe Panorma.ro: Cum s-a reîmpărțit piața de zboruri low-cost din România, după prăbușirea Blue Air

Despre autor