Ryanair și fostul pilot F1, Niki Lauda, au bătut palma împotriva Lufthansei pe piețele austriacă și elvețiană

4 min de citit

A ”decolat” azi parteneriatul dintre compania low-cost Ryanair și Laudamotion, deținută de către celebrul Nikki Lauda, fost pilot de Formula 1. Programul de zbor pentru această vară al Laudamotion – începând din luna iunie – include operațiuni de pe baze situate în 9 orașe în Austria (Viena), Germania (Berlin Tegel, Cologne, Dusseldorf, Frankfurt, Munich, Nuremberg, Stuttgart) și Elveția (Zurich), cu 21 de aeronave; destinațiile vor totaliza 44 de aeroporturi și 65 de rute aeriene.

Săptămâna trecută, Laudamotion și Ryanair au anunțat un nou parteneriat, în care compania aeriană irlandeză va deține inițial o participație de 24,9% în Laudamotion, care va crește ulterior la 75%, sub rezerva aprobării de către Autoritatea Europeană pentru Concurență. Scopul este de a dezvolta și extinde în continuare operațiunile aeriene ale Laudamotion, compania austriacă cu sediul în Viena. Niki Lauda va conduce noul consiliu de administrație Laudamotion și va fi responsabil în noul său rol pentru poziționarea Laudamotion ca o companie aeriană low-cost austriacă pentru piața de curse regulate și charter.

Acest acord cu Ryanair va permite dezvoltarea progresivă a Laudamotion în Austria, compania deținând în prezent o flotă de zece aeronave de tip Airbus. Ryanair va oferi sprijin financiar și de management pentru Laudamotion, precum și 6 avioane prin contracte de wet-lease pentru vara lui 2018, pentru a permite companiei LaudaMotion să finalizeze un program extins de zbor de 21 de aeronave din luna iunie.

Patru aeronave vor opera de pe baza din Viena, iar frecvența zborurilor către Palma de Mallorca va crește până la trei conexiuni zilnice. Patru avioane Laudamotion se vor afla pe Berlin Tegel, șase în Dusseldorf, câte unul în Köln, Frankfurt, München, Nürnberg și respectiv Stuttgart, cu două în Zurich.

În această iarnă, Laudamotion se va concentra pe un serviciu de transfer de tip ”city shuttle” cu încă trei aeronave operând din Viena, permițând pasagerilor austrieci să beneficieze de o selecție mai largă de zboruri la prețuri accesibile pentru orașele mari din Europa.

Inaugurarea zborului Laudamotion de la Dusseldorf la Palma de Mallorca a avut loc duminica trecută, un timp record – la numai 25 de zile de la preluarea de la NIKI pe 1 martie. Insula spaniolă este una dintre cele mai importante destinații din rețeaua de rute a Laudamotion. Cele mai populare destinații turistice vor fi deservite de către Laudamotion din Austria, Germania și Elveția, iar zborurile Laudamotion sunt acum deja disponibile pe noul site www.laudamotion.com și pe site-ul partenerului www.ryanair.com

Aflat la Viena pentru acest eveniment, președintele Laudamotion, Niki Lauda, a declarat presei:

„Sunt încântat să confirm faptul că Laudamotion este acum complet operațională și aș dori să mulțumesc echipei Laudamotion pentru toată munca și entuziasmul lor, ceea ce ne-a permis să demarăm acest proiect în mod eficient și la timp. Așteptăm cu nerăbdare construirea brandului Laudamotion și crearea de noi locuri de muncă, mai multe oportunități de promovare și o mai mare alegere a consumatorilor, în special în Viena, unde vom dubla anul viitor baza noastră de avioane Airbus.

Sunt bucuros să îi urez bun venit lui Michael O’Leary și echipei Ryanair la Viena pentru a marca începutul parteneriatului nostru, care va face ca Laudamotion să își dezvolte flota la mai mult de 30 de aeronave Airbus și va oferi opțiuni mai multe și prețuri mai reduse consumatorilor și vizitatorilor vienezi”.

La rândul său, pitorescul CEO irlandez al Ryanair, Michael O’Leary, a spus:

„Ryanair este încântat să susțină acest prim program de vară pentru Laudamotion, care este o veste excelentă pentru consumatorii și vizitatorii austrieci, care pot rezerva acum zboruri ieftine și beneficiază de o concurență reală și mai multe opțiuni. Impartasim viziunea lui Niki Lauda de a dezvolta o companie aeriană austriacă low-cost de renume, într-o piață dominată de filialele austriece și elvețiene ale Lufthansa. Într-adevăr, Laudamotion se află acum în poziția de a își accelera rapid dezvoltarea atât pe piețele curselor regulate, cât și pe cele charter din Austria, Germania și Elveția.

Acest parteneriat va aduce un beneficiu enorm pentru clienții Ryanair și Laudamotion. Laudamotion va opera o flotă de aeronave Airbus, ceva ce noi am sperat să dezvoltăm în cadrul Grupului Ryanair de câțiva ani. La rândul său, Ryanair va sprijini Laudamotion oferind acces la flota noastră și la resursele financiare, permițând o creștere mai rapidă. Aceasta este, de asemenea, o veste bună pentru angajații Laudamotion, oferind o mai bună siguranță a locurilor de muncă și oportunități de promovare în cadrul primei companii aeriene low-cost austriece”.