Lider sindical ROMATSA: „Piloții, exasperați de starea pistelor de pe Otopeni. Reabilitările sunt de fapt cârpeli”.

2 min de citit

Piloții, exasperați de starea pistelor de pe Otopeni. Sindicalist: Reabilitările sunt de fapt cârpeli

Piloții de la mai multe companii aeriene se plâng de starea tot mai proastă a căilor de rulare de pe Aeroportul Otopeni. O spune la RFI liderul de sindicat ROMATSA, Gabriel Tudorache, care precizează că ambele piste ale aeroportului au nevoie de lucrări capitale și nu de cârpeli.

Precizările vin după ce, săptămâna trecută, o bucată din calea de rulare s-a dislocat în urma decolării unui avion de mari dimensiuni. Compania Aeroporturi București a ținut să menționeze că problema s-a rezolvat rapid și că incidentul nu a pus în pericol siguranța pasagerilor.

[…]

Liderul de sindicat al ROMATSA, Gabriel Tudorache, a dat  inclusiv exemplul unui pilot străin care ar fi spus, după decolare, că speră să nu mai aibă nevoie să mai aterizeze în România vreodată.

Gabriel Tudorache: Este adevărat, am avut de mai multe ori plângeri atât în frecvență, cât și după ce se aterizaDin informațiile pe care le am, la ora actuală au fost chiar întâlniri cu piloți de la Wizz Air, de la Ryan Air, de la Blue Air, inclusiv de la Tarom în care s-au plâns de situația pe care o avem pe Aeroportul Otopeni în ceea ce privește structura pistelor de aterizare, platforma, căile de ieșire rapidă de pe pistelede aterizare. Sunt mai multe aspecte care au fost semnalate.

Citește mai mult pe www.rfi.ro/social-102391-stare-piste-otopeni

Sursa: RFI.ro

*Articol preluat parțial în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă.

Despre autor