O persoană a fost ucisă de către elicea elicopterului trimis să o salveze

2 min de citit

Managerul de mentenanță al unei firme de aviație columbiene a fost lovit și ucis de către palele elicii elicopterului trimis să îl salveze pe el și pe colegul său, atunci când elicopterul s-a înclinat brusc în timpul unei misiuni de salvare. Cei doi urmau să fie salvați după ce propriul lor elicopter lor s-a prăbușit într-o zonă îndepărtată a districtului Cauca din sud-vestul Columbiei.

Ambii bărbați fuseseră blocați în munți timp de șapte zile, după ce elicopterul cu care zburau a suferit o defecțiune tehnică obligându-i să aterizeze forțat. Cei doi reușiseră să supraviețuiască timp de o săptămână, înainte ca un alt elicopter să fie trimis să-i găsească și să-i salveze; de asemenea, trebuiau recuperate și echipamentele scumpe pe care aceștia le transportau. Victima și-a pierdut viața la cea de-a cincea misiune de salvare, după ce în primele patru echipamentul respectiv fusese recuperat cu succes.

Generalul de armată columbian Jorge Herrera a declarat că nu se puteau prevedea „consecințele devastatoare” ale celei de-a cincea misiuni. Videoclipul arată doi tehnicieni care stau alături de fragmentele unui elicopter aterizat forțat, dând din mâini pentru a direcționa elicopterul de salvare în vederea aterizării sale în siguranță, la sol. Victima, Ivan Andrés López Londoño, poate fi văzută îmbrăcată într-o haină de culoare albă, cu brațele întinse în aer atunci când elicopterul de culoare neagră se apropie de sol. Brusc, aparatul de zbor se înclină într-o parte și se răstoarnă, lovindu-l pe bărbat cu palele elicii care se învârteau.

López Londoño, care lucra ca manager de întreținere pentru compania de elicoptere, a murit pe loc. Pilotul a suferit răni la încheietura mâinii precum și vânătăi provocate de un șoc fizic violent atunci când elicopterul s-a răsturnat, el fiind transferat la spital. Autoritățile locale columbiene au lansat o investigație pentru a stabili cauza accidentului. Ancheta este condusă de către Grupo Investigación de Accidentes (www.aerocivil.gov.co/autoridad-de-la-aviacion-civil/investigacion-de-accidentes-e-incidentes-graves) din cadrul Unidad Administrativa Especial de Aeronáutica Civil (www.aerocivil.gov.co).

Despre autor