(VIDEO) Ghid gratuit de supraviețuire în cazul unei aterizări forțate

2 min de citit
Ghid gratuit de supraviețuire în cazul unei aterizări forțate

Cum să supraviețuiești unei aterizări forțate

Ghid gratuit de supraviețuire în cazul unei aterizări forțate
Cum să supraviețuiești unei aterizări forțate

AOPA Air Safety Institute a realizat un video și un ghid de supraviețuire pentru piloți și pasageri, în cazul unei aterizări forțate.

Materialul video este disponibil mai jos:

Cititorii Aviatia.ro interesați de ghidul gratuit de 16 pagini îl pot descărca aici: Survive: Beyond the Forced Landing

”Cel mai sigur pilot este acela care se pregătește pentru eventualitatea apariției unui caz special, oricare ar fi acela”, a declarat George Perry, Senior Vice-President al Air Safety Institute. ”Acest lucru include și pregătirea pentru aterizarea forțată, în afara pistei unui aeroport sau aerodrom. Pilotul trebuie să ia măsurile adecvate, să dispună de echipamentul necesar și să cunoască procedurile corecte pentru a se asigura că aterizarea forțată va avea un deznodământ fericit”.

Programul „Survive: Beyond the Forced Landing,” a fost dezvoltat cu finanțare din partea Canadian Owners and Pilots Association (AOPA Canada).

Printre subiectele abordate în cadrul programului se numără și comunicarea în scopul supraviețuirii, echipamentul recomandat, sfaturi pentru a fi găsit de către echipele de căutare și salvare (engl. ”SAR – Search and Rescue”) ce operează conform Anexei 12 a ICAO, precum și importanța planurilor de zbor și a urmăririi zborului.

Programul acoperă și informații utile privind faza ulterioară impactului aeronavei cu solul, i.e. modul de comunicare cu controlul traficului aerian (ATC) și alte autorități, primul-ajutor și utilizarea echipamentului de supraviețuire, detalii despre transmițătoarele de poziție a aeronavei (engl. ELT – Emergency Locator Transmitter), necesitatea păturilor termice de încălzire din mylar (engl. ”space blanket”) și a lămpilor stroboscopice de semnalizare.

 

Despre autor