Euroavia București organizează a 7-a Ediție a Rocket Workshop (11-13 mai 2018)

3 min de citit

Luna Mai este o perioadă aparte pentru studenții Universității POLITEHNICA din București deoarece între 11 și 13 mai 2018 Asociația EUROAVIA București organizează cea de-a VII-a ediție a proiectului Rocket Workshop (RoWo).

Evenimentul nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul sponsorului principal Universal Alloy Corporation, a sponsorului bronze ALTEN ROMANIA, partenerului industrial ROMAERO, dar și a partenerilor Stilcons Slatina, Aqua Carpatica și Domino’s Pizza.

Rocket Workshop este unul dintre evenimentele de amploare realizate în cadrul EUROAVIA București ce adună 20 de echipe, însumând 100 de studenți ai Facultății de Inginerie Aerospațială, dar și ai Universității POLITEHNICA din București, într-o competiție antrenantă ce urmărește lucrul în echipă și procesul de construire a unui rachetomodel.

La RoWo 2017 înălțimea maximă atinsă de un model a fost de 500 de metri, spre marea uimire a publicului și a participanților! Dorim ca în cadrul acestei ediții să ne autodepăşim, oferind participanților mai multă îndrumare, o mai bună organizare, toate în vederea creșterii performanței echipelor.

În acest an are loc o premieră, și anume implementarea softului Open Rocket pentru a-i ajuta pe participanți în ceea ce privește calculul perfomanțelor și specificațiilor tehnice ale rachetei construite de ei, dar şi o rachetă mai mare de prezentare, realizată din materiale compozite, atingând înălțimi chiar și de 800 de metri!

Rocket Workshop se va desfășura pe parcursul a trei zile, după cum urmează:

11 Mai: Participanții vor avea parte de o lecție susținută de o echipă alcătuită din traineri specializați în rachetomodelism, după care vor cunoaște echipele din care fac parte, modul de formare al grupurilor fiind aleatoriu. Odată cu aflarea coechipierilor, participanții se vor familiariza cu materialele pe care le vor folosi pentru construirea rachetelor.

12 Mai: În cea de-a doua zi a evenimentrului echipele participante vor începe asamblarea modelelor sub îndrumarea experților.

13 Mai: În ultima zi echipele participante vor lansa rachetele pe care le-au construit în ziua precedentă. Criteriile după care participanții vor fi punctați sunt: corectitudinea calculelor, altitudinea maximă atinsă, design-ul rachetei, timpul de zbor și integritatea oului de prepeliță.

Rachetele vor avea în partea superioară, în interiorul fuselajului, un ou de prepeliță și o parașută. La aterizarea rachetei înapoi pe sol, oul trebuie să rămână intact. În urma centralizării rezultatelor va fi desemnat un câștigător, urmând ca premierea să aibă loc în a doua parte a zilei.

Pasionații de domeniul aerospațial visează să fie martori la momentul lansării unei rachete, de aceea EUROAVIA București vă oferă ocazia de a lua parte la 20 de “mini-lansări”, cel puțin la fel de spectaculoase. Nu rata oportunitatea de a ne fi alături în data de 13 mai, începând cu ora 12:00 la Aerodromul Clinceni!

Pentru a afla mai multe detalii despre eveniment, echipa Rocket Workshop 2018 vă invită să urmăriți atât pagina evenimentului (https://www.facebook.com/events/380635522421740/), cât și a EUROAVIA București. Pentru a afla mai multe despre activitatea desfășurată de EUROAVIA , vă invităm să accesați website-ul http://euroavia-bucuresti.ro.

Despre autor