Din 1 Iulie 2018 intră în vigoare noi reglementări în domeniul Aviației Civile privind echipamentele mobile

1 min de citit

Începând cu data de 1 Ianuarie 2018, aeronavele ar putea să nu mai fie în măsură să opereze în spațiul aerian controlat al statelor membre ale Uniunii Europene, cu excepția cazului în care sunt echipate cu sisteme de comunicații ce au capabilitatea de a utiliza un ecart de 8.33 kHz între canalele de voce (VCS – Voice Channel Spacing).

Din 1 Iulie intră în vigoare noi reglementări în domeniul aviației civile

Pe 13 decembrie 2017 (Prin Legea nr. 252, publicată în Monitorul Oficial nr. 1013 din 21 decembrie 2017) a fost adoptată Legea pentru aderarea României la Convenţia privind garanţiile internaţionale în materie de echipamente mobile („Convenţia”) şi la Protocolul la Convenţia privind garanţiile internaţionale în materie de echipamente mobile privind aspecte specifice ale echipamentelor aeronavelor („Protocolul”), adoptate la Cape Town în data de 16 noiembrie 2001.

Deşi legea de aderare a intrat deja în vigoare, Convenţia şi Protocolul vor intra în vigoare în România în prima zi lucrătoare după expirarea unei perioade de trei luni de la data depunerii instrumentului de aderare la depozitarul Convenţiei şi al Protocolului, Institutul Internaţional pentru Unificarea Dreptului Privat . Conform informaţiilor disponibile pe site-ul Institutului, atât Convenţia şi Protocolul vor intra în vigoare în data de 1 iulie 2018.

Pentru detalii privind Convenţia şi Protocolul (scop şi impact) și a afla dacă scopul Convenţiei şi al Protocolului este atins în România, citește mai mult în articolul semnat de către Camelia Ianțuc, Associate PeliFilip,
pe www.hotnews.ro/stiri-specialisti_pelifilip-22522592-din-1-iulie-intr-vigoare-noi-reglement-domeniul-avia-iei-civile.htm

Sursa: Hotnews.ro

*Articol preluat parțial în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă.

Despre autor